Џангал е еден од најубавите врвови на Пирин планина во соседна Република Бугарија, ако не и најубавиот. Висок е 2730м.н.в височина, а од самиот врв има прекрасен поглед од кој човек не може да остане рамнодушен.
Тој може да се искачи од повеќе страни, ние се одлучивме по една необичаена патека од Попово Езеро. Тргнавме по патеката која не е добро маркирана и одлучивме да се искачиме право на врвот. Џангал е прекрасен врв и го препорачуваме секому.

Share This