Искачувањето на Руен, особено во лоши временски услови секогаш е голем предизвик за секој планинар.
Со оглед на тоа дека Руен практично ни е на ,,домашен терен ” направивме едно ново искачување по кој знае кој пат на Руен. Временските ,,прилики” не беа на наша страна, но ние сме научени и на полошо, па така без поголема мака го искачивме нашиот Руен. Поминавме уште одличен неделен ден на планина.

Share This