На 16, сабота, Клубот за планинарски спортови „Москито“ – Кочани, вкупно 10 планинари од Скопје, Прилеп, Ресен и Кавадарци, се искачивме на врвот на РУЕН 2252мнв. Поаѓајќи од рудникот Саса Македонска Каменица качувањето траеше 5 часа, а симнувањето околу 4 часа. Иницијативата беше од страна на Македонско еколошко друштво под мотото „И лично и различно“ со цел промоција на планината Осогово. Благодарност до гостите и голем поздрав што ни го направивте денот прекрасен. 

Се гледаме во друга прилика.

Share This