По кратко договарање со различна екипица од МАКЕДОНИЈА се договоривме да идеме до Царев врв.Со кој еден дел од екипата односно 2јца останаа 4ри дена на Осогово.Другиот дел отидоа до Царев врв кренувајки од Пониква за 4часа бевеме на Царев врв и за истото време назад без тркање и гонење време.

На местото викано Мртвица некој час возење под Царев Врв бевеме гостопримливо пречекани од домакинот говедар фала му мн за кафето и сокчето.Ме изненади шумска полиција што не прашаа , каде што како и на крај рекоа треба да побрзате ке се стемни ,се изненадив жими мене.И полека си се вративме.

По вракањето двајца си отидоа двајца кампуваа на Пониква.Се извинувам за малкуте слики ама др пат повише.

А вие пресметајте колку луге учествуваа на туричката.

 

 Со почит КПС МОСКИТО-Кочани

Share This