Заедничка планинарска тура до врвот Панагур со СОУ Љупчо Сантов и КПС МОСКИТО, автобусот ни беше одобрен од Општина Кочани. На планинарската акција учествуваа 11 ученици, од кои најмладиот имаше 7 години, двајца од црвен крст и двајца од ДСС доброволна спасителна служба.

Планинарската акција беше и едукативна, при што на учениците им се објасни за безбедно движење во планина, следење на маркации, потребна опрема за планинарење, санирање повреда на глуждот и повреда на рака (напукнатина), како и претставување на ДСС и нивните активности.

 

Share This