КПС МОСКИТО на 12.07.2020 год организираше нокна планинарска акција.

Стартот беше од брана гратче до колибата од таму продолжува до Етимијата па до змбова чешма село Лешки до ресторантот Ацо Доневски каде се правеше кратка пауза по некое пивце и се продолжува преку така нареченото Коњушница село Лешки и на колибата каде што веке беше подготвено гравчето и салатата . Потоа дел од учесниците се вратија а дел останаа да спијат во шатори.

Целиот круг е од време траење од 6ч со кратки паузи и една подолга фкупната должина е околу 23км.

Share This