Известување

Клубот за планинарски спортови Москито - Кочани ден 22.02.2024 имаше годишно собрание. На собранието е прикажана годишната сметка на клубот која истата ке биде доставена и во собранието на град Кочани. Исто така беше донесен и план за идните акции кои се од клубски...

КПС Москито Кочани учествуваше на еден од најголемите планинарски настани во Македонија по повод Денот на Планината

КПС Москито Кочани учествуваше на еден од најголемите планинарски настани во Македонија по повод Денот на Планината

На ден 10.12.2023 година (недела) КПС Москито Кочани учествуваше на еден од најголемите планинарски настани во Македонија „Плачковица 2023“, организиран по повод Денот на Планината од ФПСМ и ДПС Лисец Штип, на кој учествуваа над 700 учесници од Македонија и од...

Планинарска тура до врвот Панагур

Планинарска тура до врвот Панагур

Заедничка планинарска тура до врвот Панагур со СОУ Љупчо Сантов и КПС МОСКИТО, автобусот ни беше одобрен од Општина Кочани. На планинарската акција учествуваа 11 ученици, од кои најмладиот имаше 7 години, двајца од црвен крст и двајца од ДСС доброволна спасителна...

Учество на трката Момата Треил во Прилеп

Учество на трката Момата Треил во Прилеп

КПС „Москито Кочани“ учествуваше на трката Момата Треил во Прилеп со тројца учесници, од кој Благој Веселинов освои второ место на 10 км што е голем успех лично за него, за МОСКИТО и градот...

Известување

Почитувани,Членарината за 2023 година изнесува 500 денари. Истата можете да ја уплатите на жиро сметка: 210-0757571801-06 НЛБ Тутунска банка.КПС "Москито...

Искачување на врвот Козјак

Искачување на врвот Козјак

КПС МОСКИТО од Кочани на ден 18, 19  и 20 јуни 2021 година организираше искачување на врвот Козјак кој се наоѓа североисточно од селото Плетвар пред Прилеп на 1747 мнв и искачување на највисокиот врв на Галичица Магаро 2255 мнв. Акцијата започна на 18ти во 5ч сабјле ,...

Chupino trail 2021

Chupino trail 2021

Четири члена од КПС „Москито“ од Кочани учествуваа на годинешното издание „Chupino trail“ кое во организација на Општина Виница и клубот „Чупино“ се одржа вчера (Недела) во Виница. Од четирите претставници на „Москито“, Никола Серафимов учествуваше на трката додека...

Стажантски викенд во Маврово

Стажантски викенд во Маврово

Саботата возење велосипед  истражување на вело патека. Недела промоција на вело патеки и планинарски патеки на Бистра.Доделување на долго очекуваните маички.Но не е се завршено. Супер екипа и организација.Стекнато е првото искуство со водење клинти ( не болело).Голема...

Ноќна планинарска акција

Ноќна планинарска акција

КПС МОСКИТО на 12.07.2020 год организираше нокна планинарска акција. Стартот беше од брана гратче до колибата од таму продолжува до Етимијата па до змбова чешма село Лешки до ресторантот Ацо Доневски каде се правеше кратка пауза по некое пивце и се продолжува преку...

Туричка до Царев Врв со точоци

Туричка до Царев Врв со точоци

По кратко договарање со различна екипица од МАКЕДОНИЈА се договоривме да идеме до Царев врв.Со кој еден дел од екипата односно 2јца останаа 4ри дена на Осогово.Другиот дел отидоа до Царев врв кренувајки од Пониква за 4часа бевеме на Царев врв и за истото време назад...

ОТВОРЕНО ПИСМО „ПРОСТОР АНТИ КОРОНА“

ОТВОРЕНО ПИСМО „ПРОСТОР АНТИ КОРОНА“

На заедничка иницијатива на На „Точак“ (неформално здружение за урбан велосипедизам) и Здружение на граѓани „Одржливи иницијативи“, како и со поддршка од 40 формални и неформални организации (наброени подолу), денес беше испратено отворено писмо со наслов “Простор...

Апел за спонзорство за искачување на Гросглокнер 3.798мнв

Апел за спонзорство за искачување на Гросглокнер 3.798мнв

Клубот за планинарски спортови МОСКИТО-Кочани организира искачување до највисокиот врв на Австрија Гросклокнер (3798 м), Шкрлатица втор по висина врв во Словенија ( 2740мнв ). Спортско-техничката организација и подготовката на Македонската експедиција трае околу една...

Круг околу Охридското езеро

Круг околу Охридското езеро

КПС Москито заедно со туристичкото друштво OILARIPI од Софија, на 17, 18 и 19 мај успешно го заврши кругот околу Охридското езеро. На турата учествуваа 24 велосипедисти - тројца јунаци од Македонија и 19 од Бугарија. Супер дружба, догодина се гледаме...

Вихрен

Вихрен

Тројца членови на КПС Москито успешно го искачија врвот Вихрен на Пирин планина во Република Бугарија. Борис, Никола и Виктор искачувањето го направија пред 1ви мај во вторник. Временските услови беа доста променливи и студеното време не беше пречка за...

Искачување на Руен

Искачување на Руен

На 16, сабота, Клубот за планинарски спортови „Москито“ - Кочани, вкупно 10 планинари од Скопје, Прилеп, Ресен и Кавадарци, се искачивме на врвот на РУЕН 2252мнв. Поаѓајќи од рудникот Саса Македонска Каменица качувањето траеше 5 часа, а симнувањето околу 4 часа....

Лисец

Лисец

Искачувањето на Лисец, највисокиот врв на Плачковица членовите на КПС Москито го направија од селото Градец во близина на Виница. Искачувањето беше направено во зимски...

Share This