КЛУБ ЗА ПЛАНИНАРСКИ СПОРТОВИ

МОСКИТО КОЧАНИ

ЗА НАС

Клубот за планинарски спортови ,, Москито Кочани” е формиран во 2014 година со цел потикнување на планинарските спортови во градот Кочани, организирање и водење на планинарски акции на локално и меѓународно ниво, едукација на нови планинари и упатување на истите во планинарските спортови. Клубот брои околу 30 членови. Член е на федерацијата на планинарски спортови на Република Македонија. Клубот ги опфаќа спортовите: планинарење, алпинизам, спортско качување, сноуборд, скиЈање и планински велосипедизам.
Клубот има свој извршен и управен одбор.

МОСКИТО КОЧАНИ

БИДИ НАШ ЧЛЕН

Некои од искачувањата

Мон Блан, Гран Парадисо, Полукс, Кастор, Триглав

БЛОГ

Известување

Почитувани,Членарината за 2023 година изнесува 500 денари. Истата можете да ја уплатите на жиро...

read more
Chupino trail 2021

Chupino trail 2021

Четири члена од КПС „Москито“ од Кочани учествуваа на годинешното издание „Chupino trail“ кое во...

read more

ВОДИЧИ

Борис Поп Горгиев

Со планинарење се занимава од најмала возраст. Ги има искачено сите позначајни врвови во Македонија и на Балканот. На Алпите се има искачено на Мон Блан x2, Гран Парадисо x2, Полукс и Кастор.

 

Круме Цеков

Круме е претседател на КПС ,,Москито“.  Со планинарење активно се бави околу 8 години и ги има освоено позначајните врвови на Балканот и во Македонија. Тој се искачи и на Мон Блан и Гран Парадисо на алпите.

Лоранс Марков

Позначајни успеси: Мон Блан х2, Гран Парадисо, Кастор. Има искачено многу врвови на балканот меѓу кој позначајни се: Митикас, Стефани, Мусала, Вихрен, Комови.

СПОНЗОРИ

москито

КЛУБ ЗА ПЛАНИНАРСКИ СПОРТОВИ

МОСКИТО КОЧАНИ

8 + 1 =

Москито КОЧАНИ

Телефон: +389 77 908 386

Сметка за донации:

210-0757571801-06 НЛБ Тутунска банка

Share This